Vi kan styrke vores parforhold igennem parterapi.

Ideelt set består et parforhold af to mennesker, som hver især forsøger at blive virkelige i deres eget liv og nære sig selv, samtidig med at de udveksler og kommunikerer med hinanden.

Et billede fra praksis i Randers, hvor parterapeut og psykoterapeut Louise Ariesen Rams arbejder med parterapi og psykoterapi.Men det kan være svært at holde liv i parforholdet for travlheden i hverdagen gør, at vi ofte falder i søvn til de mønstre, vi er kommet ind i. Vanen overtager den måde vi ser og hører hinanden på. Travlheden og udfordringer med job/uddannelse/børn og den øvrige familie overtager, og nærvær og forståelse for hinanden kan være svært at finde. Men parforhold inviterer os hele tiden til at udvikle os som mennesker. Både sammen og hver for sig.

Parterapi handler om at lære at turde være mere ærlige overfor hinanden, så forståelse, respekt og kærlighed igen kan blive det bærende imellem jer.

I parterapi sætter jeg rammen for, at I kan udvikle jeres parforhold konstruktivt og se på de kriser et langvarigt parforhold uundgåeligt vil bringe.

At vokse som par – parterapi og vækst

Kriser i parforholdet kan blive en berigende mulighed for udvikling og for at blive bedre sammen. Men parforholdet vokser kun, hvis vi kan trænge ind i kernen af det problematiske, der trænger sig på, og det har de fleste brug for hjælp til. De vanskeligheder, der viser sig i vores parforhold, handler ofte om vores individuelle vanskeligheder, og det vi tager med ind i vores forhold på grund af egen personlig baggage som opvækst, tidligere parforhold og historie.

Derfor kan vanskelighederne være svære at ændre. Men hvis man går seriøst ind i arbejdet, er der masser af skjulte ressourcer i parforholdet, som venter på at blive forløst. Derfor kan det være nødvendigt og udviklende at gå regelmæssigt i parterapi over tid.

Mange føler sig hjulpet af parterapi

Parterapi – hvordan?

Den første gang varer samtalen eller konsultationen cirka to timer. Derefter varer den cirka halvanden time per gang. Nogle par vælger at starte op i et forløb, fordi de negative mønstre har dybt fat, mens andre har nok i et par konsultationer. Nogle igen tager en samtale hver halve år, for at løse konflikter og forebygge kriser. Forebyggende parterapi er virkelig givet godt ud, ofte oplever jeg som parterapeut at par kommer alt for sent, og skulle have indhentet hjælp noget før. Hvis kærligheden er der, men føles langt væk, og der stadig er en lyst til at arbejde for forholdet, er der ofte nogle få greb som kan hjælpe og forebygge konflikter i det daglige. Det kan  løsne op for intimiteten og kommunikationsproblemer.